Junior Sales traineeship

Hoe kies ik de juiste training of opleiding aan het begin van mijn carrière?

Als je je studie hebt afgerond en je begint op de arbeidsmarkt, begint het leren pas echt. Dat heb je misschien al gemerkt in je eerste werkzame maanden, of ga je binnenkort beleven. Veel werkgevers bieden je de broodnodige ruimte om je door te ontwikkelen, maar hoe maak je dan de juiste keuze?

goed kennen

Persoonlijke ontwikkeling begint niet bij ‘ontwikkelen’, maar bij jezelf goed kennen. Ieder van ons bezit namelijk een enorme kracht, waarmee je in staat bent je eigen weg te bepalen in het leven en gelukkig te zijn. Door meer inzicht in jezelf wordt je eigen kracht steeds duidelijker zichtbaar en ontstaat de mogelijkheid deze kracht in te zetten om te beslissen wat je wilt en om je doelen te bereiken.

Alle succesvolle mensen beginnen bij zichzelf. Ga ze maar eens na. Ze hebben een visie, een doel, een droom. Ze kennen zichzelf goed en weten wat ze willen. En als het er om gaat te weten wat je droom is, dan ben jij zelf de enige die die kennis heeft. Je bezit die kennis al. Je moet je er alleen nog bewust van worden.

Persoonlijke ontwikkeling maakt het verschil

Zolang je niet bewust bent van die kennis, loop je tegen van alles en nog wat aan. Je probeert dingen uit en besteedt energie aan ‘ik weet het niet’. Erg tijdrovend en het vraagt veel energie. Dat is waarom persoonlijke ontwikkeling het verschil maakt. Als je bewust weet hoe je over dingen denkt, voelt wat bij jou past en ervaart hoe dat is, dan maakt dat een verschil tussen frustratie en succes, tussen worstelen en swingen, tussen zwaar en licht.

Overtuigingen als instrument

Het klinkt simpel en dat is het ook. We handelen vanuit onze overtuigingen; vanuit de dingen die we écht vinden en écht geloven. Ook als we niets doen, dan komt dat voort uit onze overtuigingen. Het gaat erom dat je voor jezelf weet wat je écht vindt; dat je dat bewust hebt. Met die kennis, ongeachte het onderwerp, kun je dan keuzes maken. Probeer het eens en start je persoonlijke ontdekkingsreis. Je zult zien, het maakt een wereld van verschil!

En nu aan de slag met je training of cursus!

Hopelijk heeft je dit geïnspireerd om aan de slag te gaan met een training of cursus. Realiseer je in ieder geval dat je waarschijnlijk pas aan het begin van je carrière, en daarmee aan het begin van je “leven lang leren” staat. Blijf altijd scherp op je eigen ontwikkeling en vraag je werkgever ook om ruimte om je door te ontwikkelen. Daar hebben zij tenslotte baat bij, en jij zelf ook!

Bekijk de Junior Sales trajecten:

Jr. Sales Traineeship Automotive Jr. Sales Traineeship Detailhandel

 

 

 

Twitter