Hoe presenteer je de producten aan je klant & Commerciële vaardigheden

Workshop 3 :
Hoe presenteer je de producten aan je klant & Commerciële vaardigheden

Hoe presenteer je de producten aan je klant

Nadat de verkoper de kwalificatiefase afgerond heeft – en dus alle wensen en behoeften van de prospect kent, wordt het tijd om een geschikte auto te selecteren en te presenteren.

Helaas vervallen veel verkopers hier in een veel gemaakte fout doordat zij op een ongestructureerde manier zo veel mogelijk eigenschappen van de auto op gaan noemen.
Dit is voor een prospect vaak een oninteressant verhaal omdat hij uit deze waterval van woorden, zijn eigen voordelen maar moet filteren.

Het is verstandiger – met het oog op een grotere verkoopkans – om de presentatie professioneel aan te pakken.
Dat wil zeggen, gestructureerd volgens een plan en gericht op de eisen en wensen die deze specifieke prospect aan zijn nieuwe auto stelt.
Als daarna ook nog eens de eigenschappen vertaald worden in voordelen, zal de prospect de auto steeds aantrekkelijker gaan vinden.
Hetgeen het doel van een presentatie is.

Wat leert uw werknemer tijdens deze workshop:

De deelnemer  begeleidt en adviseert klanten bij de aankoop van een personenauto.
Hij leert verschillende vragen aan de klant te stellen en luister goed naar wat de klant vertelt, om de wensen, voorkeuren en behoeften van de klant te achterhalen.
Hij leert personenauto’s uit het assortiment die overeenkomen met de klantbehoefte te  selecteren en presenteren.
Daarnaast kan hij na afronding van de workshop correct technische informatie over de personenauto’s benoemen plus het toelichten van mogelijke accessoires en opties.

Uw verkoper leert om de klant te adviseren over onderhoud aan de personenauto.
Hij brengt ook de garantiebepalingen van het bedrijf of de leverancier ter sprake en licht deze toe.
Wanneer de klant naar specifieke technische eigenschappen van de personenauto vraagt, raadpleegt de Verkoopadviseur eventueel de Verkoopmanager of een technicus. Indien de klant vragen heeft over financierings-, leasings- en verzekeringscontracten zal de Verkoopadviseur de klant verwijzen naar de bevoegde autoriteiten op dit gebied.

 

 

Twitter